Menu


Cursus boomveiligheidscontroleur

Als boomveiligheidscontroleur heeft u de belangrijke taak om aantastingen en ziekte in bomen te herkennen en dit te rapporteren. Het is tenslotte niet de bedoeling dat bij een kleine storm dode takken hout door de lucht heen slingeren of zelfs hele bomen afbreken. Om dit te voorkomen geldt er in Nederland een algemene zorgplicht  rondom de wettelijke vereiste controles van bomen. Eigenaren worden hiermee verplicht periodiek bomen te controleren, zodat gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.

 

De cursus boomveiligheidscontroleur zorgt voor een gedegen opleiding voor werknemers die belast zijn met deze controles. Het niet goed constateren van risicobomen kan tenslotte grote gevolgen hebben. Het is mogelijk om de training af te sluiten met het examen van Groenkeur, zodat op onafhankelijke wijze de kwaliteit is gewaarborgd.

 

Cursus informatie:

Duur: 6 dagdelen
Prijs: € 470.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief: Examen Groenkeur


Startdata

Het doel van de training boomveiligheidscontroleur is werknemers scholing te bieden om een juiste manier boomcontroles uit te voeren. Het gaat hierbij dan om het vergroten van de kennis- en vakvaardigheden van de deelnemer. Zo is de deelnemer na het volgen van de training in staat om:

 

  • Ziekten en aantastingen te herkennen
  • Rapportages op te stellen
  • Huidige situatie in te tekenen
  • De VTA-methode toe te passen

De cursus boomveiligheidscontroleur is geschikt voor groenmedewerkers die belast zijn met het controleren en inspecteren van bomen in een specifieke omgeving. Het kan hierbij mogelijk zijn dat deze medewerker naast de inspecterende rol ook een uitvoerende rol heeft om de geconstateerde bomen te verwijderen/snoeien.

 

Het is voor gemeentes daarnaast mogelijk de inspectieverantwoordelijkheid van de bomen neer te leggen bij uitvoerende organisaties. In de aanbestedingen zal dan vaak gevraagd worden naar het persoonsgebonden certificaat rondom de boomveiligheidscontroleur.

Datum Locatie Tijd Kosten Inschrijven
21-11-2019

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

21-11-2019 - 21-11-2019 - 28-11-2019 - 28-11-2019 - 05-12-2019 - 05-12-2019

09:00-15:30 € 500.00 incl. lunch Inschrijven
12-06-2020

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

12-06-2020 - 12-06-2020 - 19-06-2020 - 19-06-2020 - 26-06-2020 - 26-06-2020

09:00-15:30 € 500.00 incl. lunch Inschrijven

De cursus boomveiligheidscontroleur wordt zonder examen aangeboden en kan hierdoor afgesloten worden met een eigen persoonsgeboden certificaat van Terra trainingen. Het is echter mogelijk dat binnen aanbestedingen specifiek gevraagd wordt naar de certificering van Groenkeur. Dit examen zal dan los van de training gemaakt moeten worden, waarbij op onafhankelijke wijze de deelnemer wordt beoordeeld op zijn kennis- en vakvaardigheden.

De cursus boomveiligheidscontroleur wordt verzorgd in drie lesdagen. Hierbij wordt de volgende indeling aangehouden:

 

Dag 1:                                                                   Dag 2:                                                   Dag 3:
Wettelijke kader van de zorgplicht                   Beoordeling gebreken                        Onderzoek
De VTA-methodiek                                             Aantastingen                                        Praktijkoefeningen
Aantastingen                                                       Praktijkoefeningen

 

Het examen dat door Groenkeur wordt afgenomen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Hiervoor worden met de deelnemers aparte afspraken gemaakt om dit af te nemen. Let op! De training wordt door meerdere docenten verzorgd waardoor het programma iets kan afwijken.

Gerelateerde cursussen