Menu


Spuitlicentie verlengen (digitaal)

Iedere licentiehouder van een spuitpas dient minimaal vier verlengingsbijeenkomsten te volgen. Deze bijeenkomsten kunnen traditioneel gevolgd worden via klassikale lessen, maar nu ook bij u thuis achter de computer. Nadat u zich heeft opgegeven voor de online bijeenkomst ontvangt u inloggegevens waarmee u de online leeromgeving kan bereiken. 

 

Elke bijeenkomst die u online doorloopt staat gelijk aan een klassikale bijeenkomst. Hiervoor ontvangt u dus één studiepunt. De training kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week doorlopen worden. U wordt afgemeld bij Bureau erkenningen op de datum dat u de training volledig heeft afgerond. Belangrijk is dat deze datum voor het verlopen van uw spuitpas ligt.

 

Let op!

Met de spuitlicentie Adviseren heeft het geen zin deze verlengingsbijeenkomsten te volgen en kunt u niet worden afgemeld! U dient bijeenkomsten te volgen die vallen onder adviseren.

 

Cursus informatie:

Duur: 1 dagdeel
Prijs: € 55.00 excl. BTW

Inclusief: Afmelding BE
Exclusief:


Startdata

De digitale verlengingsbijeenkomst voor de spuitlicentie is een alternatief voor de klassikale bijeenkomsten. De bijeenkomsten voorzien beide in de mogelijkheid tot het verlengen van uw spuitpas. Ook voor de digitale bijeenkomsten geldt dat één bijeenkomst staat voor één studiepunt. Afhankelijk van de licentie die u heeft, dient u minimaal een aantal studiepunten te behalen. Onder deze pagina hebben we een overzicht toegevoegd waaraan u moet voldoen.

 

Schema, wordt nog toegevoegd

 

De bijeenkomsten zijn onderverdeeld in specifieke categorieën. In het schema hebben we gebruik gemaakt van de volgende afkortingen:

 

VT = Veiligheid & techniek
T = Teelt
TO = Transport & opslag

 

Let op! Heeft u ook een KBA-aantekening op uw spuitpas dan dient u deze ook te verlengen. Bekijk hiervoor deze link.

 

De verlengingsbijeenkomsten zijn voor iedereen met een spuitlicentie toegankelijk. Deelnemers dienen voordat het eerste hoofdstuk start hun licentienummer in te voeren. Op basis van het licentienummer en de NAW-gegevens van de deelnemers kan er, na afronding van de training, afgemeld worden bij Bureau erkenningen.

 

De digitale bijeenkomst is voor veel licentiehouders goed te doen. Het niveau waarop de bijeenkomst is gemaakt staat gelijk aan mbo-3, waar de spuitlicentie ook onderdeel van uitmaakt. Licentiehouders dien geen tot zeer weinig ervaring hebben met het werken op een computer wordt geadviseerd gebruik te maken van een klassikale bijeenkomst.

 

Datum Locatie Kosten Inschrijven
Na goedkeuring inschrijving

Thema:

Thuis

Verantwoord omgaan met gewasbeschermingsmiddelen (V&T)

€ 55.00 Inschrijven

Deelnemers ontvangen na het afronden van de verlengingsbijeenkomst geen certificaat. De aanwezigheid wordt door ons afgemeld bij Bureau Erkenningen op basis van licentienummer en de NAW-gegevens van de deelnemer. De deelnemer kan zijn studievorderingen op de website van Bureau Erkenningen bijhouden en informatie opvragen over de nog te volgen bijeenkomsten.

 

Zodra de licentiehouder heeft voldaan aan zijn nascholingsverplichting wordt er, een aantal weken voordat de spuitpas verloopt, automatisch een nieuwe spuitpas toegestuurd. 

 

Elke digitale bijeenkomst bestaat uit verschillende onderdelen die door de deelnemer doorlopen moeten worden. De volgende onderdelen worden er in een digitale training verwerkt:

 

Hoofdstukken/tussentijdse toetsen
Deze onderdelen kunnen gezien worden als de inhoud van de training. U krijgt hierbij informatie over het desbetreffende thema en de kennis die u opdoet wordt gecheckt via een korte tussentijdse toets.

 

Eindtoets*
De deelnemer dient aan het eind van de bijeenkomst een eindtoets te maken. Hierbij is het belangrijk dat de deelnemer minimaal 80% van de vragen goed beantwoord. Indien het resultaat onvoldoende is kan de eindtoets na 24 uur opnieuw gestart worden.

 

Forum*
Via de digitale bijeenkomsten missen we een belangrijk element, namelijk discussiëren. Om dit onderdeel ook op te nemen en u de gelegenheid te bieden om met andere deelnemers in contact te komen, zijn bijdragen aan het forum verplicht. Elke deelnemer dient minimaal 4 bijdragen (vraag/antwoord) te leveren aan het forum.

 

Evaluatie
Het laatste onderdeel van elke bijeenkomst is het invullen van een evaluatieformulier. U krijgt een aantal korte vragen en op basis van deze gegevens verbeteren wij onze dienstverlenging.

 

* Deze onderdelen worden verplicht door Bureau erkenningen en dient de deelnemer goed/serieus af te leggen.

 

Deelnemer waarderingen

8.9

Heb de cursus spuitlicentie 1 verlenging twee bijeenkomsten achter elkaar gedaan. Als zeer prettig ervaren.. Alleen jammer dat het niet echt in de buurt werd gegeven. Gr. Fred

Fred,Huizen