Menu


Communiceren en leidinggeven

Communicatie! Alles valt of staat ermee. Veel misverstanden ontstaan omdat mensen denken dat het voor een ander wel duidelijk is…Wanneer u dan al leidinggevende werkzaam bent kan dit gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering binnen de organisatie. Een korte instructie die voor u niet duidelijker kan, kan voor een ander op heel veel manieren geïnterpreteerd worden. Communicatie en leidinggeven kunnen dan ook bijna niet los van elkaar gezien worden en in deze training kijken we naar de raakvlakken en hoe hiermee om te gaan.

 

 

 

Cursus informatie:

Duur: 5 dagdelen
Prijs: € 425.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

Het doel van de training communicatie en leidinggeven is deelnemers de bewustwording te geven hoe beide taken in elkaar verweven zitten. Een korte, duidelijke boodschap kan bij de ontvanger overkomen als ongeïnteresseerd of zelfs geïrriteerd. Bewustwording over uitspraken en het effect wat deze kunnen hebben op anderen is dan ook de eerste stap. Deelnemer is na de training in staat om:

 

  • Motiverend leiding te geven
  • Non-verbale communicatie te (her)kennen
  • Bewust te zijn van het eigen gedrag op anderen

De cursus communicatie en leidinggeven is toegankelijk voor eigenlijk alle werknemers met een leidinggevende rol. Er wordt naar de samenhang van communiceren en leidinggeven gekeken. Twee elementen die zeer nauw aan elkaar verbonden zijn. Het proces van beide vaardigheden is voor iedereen anders, maar toch in grote mate aan elkaar gelijk. Dit maakt het mogelijk om de training te verzorgen ongeacht de functie of sector waar een werknemer werkzaam is. 

 

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


Elke deelnemer ontvangt na het afronden van de training een persoonsgebonden certificaat. Het certificaat wordt uitgegeven als erkenning dat de benodigde training door de deelnemer afgerond is. Het certificaat zal hierdoor ook geen geldigheidstermijn bevatten, aangezien deze niet behoort tot arbeidsgerelateerde trainingen.

De training wordt verzorgd in 5 dagdelen van ieder 3 klokuren les. Hierbij is gekozen om de training over meerdere weken uit te spreiden, zodat deelnemers de gelegenheid hebben om vaardigheden die zijn aangeleerd, in de praktijk toe te passen.

 

Een belangrijk onderdeel van de cursus is de interactie tussen deelnemers en het gebruik van praktijkvoorbeelden. Dit zorgt ervoor dat het theoretische kader waarbinnen gewerkt wordt, gaat leven bij de deelnemers en zij de praktische toepassingen er van inzien.

Gerelateerde cursussen

Deelnemer waarderingen

9.1

Erg goed!

Gerda,Gouda