Menu


Spuitlicentie Adviseren

Geeft u advies rondom gewasbeschermingsmiddelen dan moet u sinds 2019 in bezit zijn van een Spuitlicentie Adviseren. Deze licentie is op hbo-niveau en richt zich grofweg op 3 basiselementen (adviseren, innovatie en communicatie). Licentiehouders zullen, net als bij de andere licenties, vijf bijeenkomsten moeten volgen om de spuitlicentie geldig te houden. 

  

Verlengingsoverzicht Spuitlicentie Adivseren:

Licentiehouders dienen minimaal vijf bijeenkomsten te volgen, waarvan 3 bijeenkomsten in de volgende thema's verplicht zijn:

- Adviseren Teelt (AT)

- Onderzoek & Innocatie (OI)

- Kennisoverdracht (K)

 

De overige twee bijeenkomsten dienen ook voor de spuitlicentie adviseren geschikt zijn. Bijeenkomsten voor de spuitlicentie uitvoeren of bedrijfsvoeren voldoen hier niet aan.

 

Cursus informatie:

Duur: 1 dagdeel
Prijs: € 90.00 - € 115.00

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

Het doel van de basiscursus en verlengingsbijeenkomst is het behalen/geldig houden van de spuitlicentie Adviseren. U wordt (bij)geschoolg op vaktechnisch-, communicatiegebied en innovatie.

 

Basiscursus spuitlicentie adviseren
Indien u nog niet in het bezit bent van een spuitlicentie adviseren dient u deze te halen. U volgt hiervoor ... dagdelen les, waarna u examen doet bij ons examenbureau. Om in aanmerking te komen voor het halen van de licentie Adviseren wordt als voorwaarden gesteld dat u in bezit bent van een spuitlicentie Bedrijfsvoeren.

 

Verlengingsbijeenkomst

Elke verlengingsbijeenkomst voor de spuitlicentie heeft zijn eigen thema en richt zich daarmee op een specifiek onderdeel van het vak als adviseur.

De spuitlicentie Adviseren is voor werknemers/ZZP'ers die beroepsmatig of in het kader van een commerciële dienst, advies verstrekt over de bestrijding van plagen en het veilig gebruik van pesticiden.

 

De voornaamste functies die deze licentie moeten halen zij:

- Teeltadviseurs

- Teeltbegeleiders

- Verkopers met adviesfunctie

Datum Locatie Tijd Kosten Inschrijven
09-12-2019

Thema:

De Lier

De informatie van uw klant als adviseur duidelijk krijgen (adviseren, hbo-niveau)

09:00-12:00 € 99.95 Inschrijven
20-12-2019

Thema:

Hazerswoude-Rijndijk

De informatie van uw klant als adviseur duidelijk krijgen (adviseren, hbo-niveau)

13:00-16:00 € 99.95 Inschrijven
07-01-2020

Thema:

Aalsmeer

De informatie van uw klant als adviseur duidelijk krijgen (adviseren, hbo-niveau)

14:00-17:00 € 99.95 Inschrijven
24-01-2020

Thema:

Eindhoven

De informatie van uw klant als adviseur duidelijk krijgen (hbo-niveau)

09:00-12:00 € 99.95 Inschrijven
Bekijk alle dataVoor de spuitlicentie Adviseren wordt een landelijk erkende licentie afgegeven. De licentie kent een geldigheidstermijn van 5 jaar, waarbinnen de licentiehouder minimaal 5 verlengingsbijeenkomsten moet volgen. Indien deze verlengingsbijeenkomsten niet gevolgd worden dient de licentie opnieuw gehaald te worden.

 

De studiepunten die behaald worden door de licentiehouder worden afgemeld bij Bureau erkenningen. Zodra men heeft voldaan aan zijn nascholingsverplichting ontvangt de licentiehouder zijn nieuwe spuitlicentie enkele weken voor het verlopen van de spuitpas thuis. Op de website van Bureau erkenningen kunt u de voortgang bekijken.

 

De basiscursus en verlengingsbijeenkomsten kennen een verschillende opbouw van de training:

 

Basiscursus Spuitlicentie adviseren

Deze training wordt momenteel nog niet aangeboden en is nog in ontwikkeling.

 

Verlengingsbijeenkomst(en)

De verlengingsbijeenkomsten voor de spuitlicentie Adviseren duren minimaal 3 klokuren en worden gegeven door specialisten vanuit het werkveld. Afhankelijk van het gekozen thema kan de opbouw tussen de bijeenkomsten verschillen. Alle bijeenkomsten kenmerken zich echter door de praktische inslag en interactieve manier van lesgeven.