Menu


Communiceren op de werkvloer

Wordt u altijd begrepen? In veel situaties gaat het goed, aangezien uw gesprekspartner u kent en weet wat de bedoeling is. Is dit niet het geval dan zijn instructies of een uitleg vaak op verschillende manieren te interpreteren. Goed communiceren tussen werknemers en afdelingen is wellicht één van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvol bedrijf. 

 

 

 

 

 

Cursus informatie:

Duur: 2 dagdelen
Prijs: € 225.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

Communicatie, we doen de hele dag bijna niets anders. Toch staan we er weinig bij stil, laat staan dat we bewust bezig zijn met hoe een boodschap kan overkomen bij een ander. Tijdens de cursus communicatie op de werkvloer gaan we dit proces bewust ervaren. Er wordt gekeken naar hoe de boodschap geformuleerd kan worden, hoe deze bij de ontvanger terechtkomt en alles wat daar tussen kan gebeuren. De deelnemers zijn na de training in staat om:

 

  • Een boodschap duidelijk overbrengen;
  • Ruis op de communicatielijn te herkennen/voorkomen;
  • De verschillende interpertaties van een boodschap begrijpen.

De cursus communicatie op de werkvloer is niet specifiek voor een bepaalde sector of functie opgezet. Dit betekent dat iedereen aan de training kan deelnemen. In de praktijk zien we vaak dat afdelingen of personen waarmee de communicatie stroef verloopt aan de cursus deelnemen. Er kan dan specifiek naar een bepaald probleem of behoefte gewerkt worden. Uiteraard is het beter om begeleiding te geven voor het ontstaan van eventuele problemen door slechte communicatie.

 

De training kan via de open inschrijvingen en incompany verzorgd worden.

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


Elke deelnemer ontvangt na het afronden van de training een persoonsgebonden certificaat. Het certificaat wordt uitgegeven als erkenning dat de benodigde training door de deelnemer afgerond is. Het certificaat zal hierdoor ook geen geldigheidstermijn bevatten, aangezien deze niet behoort tot Arbo-gerelateerde trainingen.

 

 

 

De training bestaat uit 2 dagdelen van ieder 3 klokuren les. In dit tijdsbestek worden de volgende onderdelen behandeld:

 

  • Het proces van communicatie;
  • Wat is een helder en duidelijke boodschap;
  • Wat is ruis en hoe dit te voorkomen.

 

Ondanks dat het een theoretische training betreft zal er veel gebruik gemaakt worden van interactie tussen deelnemers en de docent (rollenspel, praktijksituaties, etc.). Let op, de training wordt gegeven door meerdere docenten waardoor de inhoud iets van elkaar kan afwijken.

Gerelateerde cursussen