Menu


Cursus leidinggeven

Het omzetten van doelstellingen naar resultaten is wellicht wel één van de grootste uitdagingen van een leidinggevende. Voor de ene medewerker volstaat coaching, de ander heeft meer sturing nodig. Goed en professioneel leidinggeven is dan ook een vak apart. U zult rekening moeten houden met de wensen/gevoelens van uw collega’s en men toch zien te motiveren om de doelstellingen te behalen.

 

 

 

 

Cursus informatie:

Duur: 5 dagdelen
Prijs: € 450.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

Met de cursus leidinggeven gaan we in op het proces van leidinggeven. We kijken naar de verschillende lagen in een organisatie en op welke manier deze lagen met elkaar communiceren. Er worden verschillende leiderschapsstijlen behandeld ieder met zijn voor- en tegenpunten. De deelnemers zijn na de training in staat om:

 

  • Managen in een sandwich;
  • Om te gaan met gezag en macht;
  • Teameffectiviteit te vergroten
  • Prioriteiten te stellen

 

De cursus leidinggeven is voor iedere functie met een leidinggevend karakter toegankelijk. Hieronder zullen voornamelijk functies vallen in het midden- en hogere kader van een organisatie. Organisaties met een platte bedrijfsstructuur of met zelfsturende teams is de optie er ook om teamleiders aan te melden voor de training. 

 

 

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


Elke deelnemer ontvangt na het afronden van de training een persoonsgebonden certificaat. Het certificaat wordt uitgegeven als erkenning dat de benodigde training door de deelnemer afgerond is. Het certificaat zal hierdoor ook geen geldigheidstermijn bevatten, aangezien deze niet behoort tot arbeidsgerelateerde trainingen.

 

 

De training bestaat uit 5 dagdelen van ieder 3 klokuren les. In dit tijdsbestek worden de volgende onderdelen behandeld:

 

 

  • Belangen behartigen en respecteren
  • Het werken in een team
  • Gezag en macht, hoe ga ik daarmee om
  • Toepassen van verwachtingsmanagement
  • Inspereren en motiveren

 

 

Ondanks dat het een theoretische training betreft zal er veel gebruik gemaakt worden van interactie tussen deelnemers en de docent (rollenspel, praktijksituaties, etc.). Let op, de training wordt gegeven door meerdere docenten waardoor de inhoud iets van elkaar kan afwijken.

Gerelateerde cursussen