Menu


Cursus hoogwerker

Tijdens het werken met een hoogwerker is het van belang dat de gebruiker op de hoogte is van de functies en werking van de hoogwerker. Het bewust zijn van de risico’s, die het werken met een hoogwerker met zich meebrengt, is daarnaast net zo belangrijk. Ongeveer 80% van de ongevallen met hoogwerkers komt door onzorgvuldig gebruik. Goede instructie is daarom belangrijk om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Iemand die de risico’s begrijpt kan ook in moeilijke situaties de juiste beslissingen nemen.

 

 

 

Cursus informatie:

Duur: 2 dagdelen
Prijs: € 195.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

De cursus hoogwerker is voor werknemers die op hoogte werken, waarbij uiteraard gebruik gemaakt wordt van een hoogwerker. Tijdens de cursus leren de deelnemers de grenzen van de hoogwerker en het gevaar wanneer je over deze grens heen gaat.

 

Deelnemer is na de training in staat om:

  • een hoogwerker zorgvuldig te bedienen
  • de belasting van een hoogwerker te bepalen
  • de juiste hoogwerker te kiezen voor de omstandigheden

Het werken met de hoogwerker is niet specifiek op een bepaalde sector gericht en daardoor voor iedereen te volgen die ervaring wil opdoen met de hoogwerker. Tijdens de training zal de docent wel de praktijksituaties van de deelnemers zoveel mogelijk proberen te simuleren, zodat dit goed aansluit bij de dagelijkse praktijk.

 

Na het volgen van de cursushoogwerker ontvangt de deelnemer een persoonsgebonden certificaat waarmee er aangetoond kan worden te voldoen aan de scholingsverplichting die opgenomen is in de Arbowetgeving.

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


Deelnemers ontvangen na het goed afronden van de cursus hoogwerker een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 5 jaar, waarna het advies is om deze weer te verlengen. Gedurende de geldigheidsduur van het certificaat garandeert Terra trainingen het kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer en voldoet u aan eventuele wettelijke verplichtingen.

  

Naast het verstrekken van het certificaat aan de deelnemer zullen de cursusgegevens gedurende een periode van 10 jaar worden bewaard. Dit maakt het mogelijk om bij verlies van certificaat en/of discussie over de scholingsverplichting bewijsstukken aan u te overhandigen.

De cursus hoogwerker wordt aangeboden in één lesdag. In de ochtend worden de deelnemers kort geïnstrueerd over de laatste ontwikkelingen, waarna snel overgegaan wordt naar de praktijk. Deelnemers gaan hiervoor naar een praktijklocatie waarbij de werksituatie van de deelnemers zo goed mogelijk gesimuleerd kunnen worden.

 

Ochtend                                                                             Middag
- De hoogwerker                                                                - Werken op hoogte
- Onderhoud                                                                       - Manoeuvreren 
- Aandrijvingen                                                                   - Uitvoeren van werkzaamheden     

               

Let op! De cursus hoogwerker wordt door meerdere docenten verzorgd waardoor de opbouw kan verschillen van hierboven. Deze omschrijving is puur ter indicatie.

Gerelateerde cursussen

Deelnemer waarderingen

9.3

Leuke cursus gehad en vergelijkbaar met veel andere opleiders.

André,Alphen a/d Rijn