Menu


Herhalingscursus motorkettingzaag

Hoe ervaren ook, of misschien wel juist door de ervaring, de motorkettingzaag blijft een apparaat met veel veiligheidsrisico’s. Niet alleen de groenwerker zelf loopt risico, maar ook de omgeving wanneer ondeskundig wordt gewerkt met de motorkettingzaag. Tijdens deze herhalingstraining bespreken we met u deze risico's.
 
Het bewust blijven van de gevaren zorgt ervoor dat u de veiligheid blijft waarborgen. Daarnaast wordt er tijdens de training aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen tijdens de dagelijks praktijk en onderhoud van de machines. 

 

Cursus informatie:

Duur: 2 dagdelen
Prijs: € 225.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

Tijdens de herhalingscursus motorkettingzaag zetten we het puntje weer op de spreekwoordelijke 'i'. We bespreken met de ervaren motorkettingzagers de gevaren die men tijdens werkzaamheden kan tegen komen en bespreken de nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is het mogelijk om in de herhalingscursussen bepaalde specialisme te behandelen. Hierbij kunt u o.a. denken aan:

 

  • Zagen van middelgrote of grote vellingen
  • Zagen onder spanning
  • Zagen vanuit moeilijke hoeken

De herhalingscursus motorkettingzaag is geschikt voor werknemers in het groen welke ervaring hebben met de motorkettingzaag. De ervaring van de deelnemer zal enigszins bepalen hoe de training wordt ingericht. Zo zullen deelnemers met enkele jaren ervaring beperkt blijven tot het zagen van middelgrote vellingen om de veiligheid van de trainingen te waarborgen.

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


Deelnemers ontvangen na het goed afronden van de cursus motorkettingzaag een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 5 jaar, waarna het advies is om deze weer te verlengen. Gedurende de geldigheidsduur van het certificaat garandeert Terra trainingen het kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer en voldoet u aan eventuele wettelijke verplichtingen.

 

Naast het verstrekken van het certificaat aan de deelnemer zullen de cursusgegevens gedurende een periode van 10 jaar worden bewaard. Dit maakt het mogelijk om bij verlies van certificaat en/of discussie over de scholingsverplichting bewijsstukken aan u te overhandigen.

De herhalingscursus motorkettingzaag wordt aangeboden in één lesdag. In de ochtend worden de deelnemers kort geïnstrueerd over de laatste ontwikkelingen, waarna snel overgegaan wordt naar de praktijk. Deelnemers gaan hiervoor naar een zaaglocatie van Staatsbosbeheer, zodat de praktijk zo goed mogelijk aansluit.

 

Ochtend                                                                                              Middag
- De motorkettingzaag                                                       - Werkhouding
- Onderhoud                                                                      - Valrichting bepalen         
- Gebruik PBM's                                                                 - Zaagwerkzaamheden uitvoeren               

     

Let op! De cursus motorkettingzaag wordt door meerdere docenten verzorgd waardoor de opbouw kan verschillen van hierboven. Deze omschrijving is puur ter indicatie.

Gerelateerde cursussen