Menu


Herhalingscursus heftruck

De jaren ervaring die u heeft op de heftruck geeft u een grote mate van behendigheid tijdens uw werkzaamheden. Iets wat wij als opleider graag zien, oefening baart tenslotte kunst. Toch is het wel belangrijk dat u bewust blijft van de gevaren die bij het werken met een heftruck komen kijk. Een moment van onoplettendheid kan grote consequenties hebben voor u en uw omgeving. Uw ervaring brengt namelijk ook een bepaalde maten van nonchalance met zich mee en dit kan een negatieve impact hebben op uw rijvaardigheid.

 

De wetgever heeft hierom bepaald dat ook u als ervaren heftruckchauffeur nascholing moet blijven volgen. Tijdens deze cursus worden niet alle onderwerpen tot in de puntjes behandeld, maar behandelen we de kritische punten van het vak.

 

Cursus informatie:

Duur: 2 dagdelen
Prijs: € 235.00 excl. BTW

Inclusief: Lunch
Exclusief:


Startdata

De ervaren heftruckchauffeurs hebben veelal een grote mate van behendigheid in het werken met de heftruck. Deze ervaring zorgt dat ze snel het interne transport kunnen regelen. Onze ervaring leert dat deze ervaring vaak ten kosten gaat van de bewustwording van de gevaren. De herhalingscursus richt zich op deze bewustwording, zodat de aangeleerde "gewoontes" weer even in perspectief worden gezet.

De herhalingscursus voor de heftruck is uitsluitend bedoeld voor werknemers reeds in bezit zijn van een heftruckcertificaat. Bij uitzondering is het mogelijk om zonder certificaat, maar met aantoonbaar 5 jaar werkervaring op de heftruck deel te nemen aan de herhalingscursus. Alle onderwerpen in de trainingen komen namelijk kort en bondig aan bod, waardoor dit lastig is om zonder ervaring te volgen.

 

De heftrucktraining is sectoroverstijgend wat betekend dat deze niet specifiek op één sector is gericht. Uiteraard zal de docent zoveel mogelijk praktijkvoorbeelden simuleren waarmee u dagelijks te maken heeft.

Datum Locatie Tijd Kosten Inschrijven
05-06-2019

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

05-06-2019 - 05-06-2019

08:00-14:30 € 245.00 incl. lunch Inschrijven

Elke deelnemer ontvangt na het goed afronden van de herhalingstraining van de heftruck een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 5 jaar, waarna het advies is om deze weer te verlengen. Gedurende de geldigheidsduur van het certificaat garandeert Terra trainingen het kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer en voldoet u aan eventuele wettelijke verplichtingen.

 

Naast het verstrekken van het certificaat aan de deelnemer zullen de cursusgegevens gedurende een periode van 10 jaar worden bewaard. Dit maakt het mogelijk om bij verlies van certificaat en/of discussie over de scholingsverplichting bewijsstukken aan u te overhandigen.

De herhalingscursus heftruck wordt op één lesdag aangeboden. Hierbij is er een ochtendprogramma waarin de theorie behandeld wordt en een middagprogramma voor de praktijk. Hiermee heeft de docent voldoende tijd om de laatste ontwikkelingen te bespreken, waarna deze uitgevoerd kunnen worden in de praktijk.

 

Ochtend: Theoretisch kade                                             Middag: Praktijk
- (Vak)techniek                                                                  - Voertuigbeheersing                                                       
- Arbowetgeving en -inspectie                                        - Het werken met de heftruck
- Veiligheid                                                                         - Laden en lossen
                                                                                             - Koud stapelen                  

 

Let op! De heftruck training worden door meerdere docenten verzorgd waardoor de opbouw kan verschillen van hierboven. De omschrijving is puur ter indicatie.

Gerelateerde cursussen