Menu


Spuitlicentie verlengen

Binnen 5 jaar na afgifte van een spuitlicentie dient men minimaal vier verlengingsbijeenkomsten voor de spuitlicentie te volgen. Het volgen van deze verlengingsbijeenkomsten zorgt ervoor dat u als licentiehouder op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en voldoende punten behaalt om uw spuitpas te verlengen. De verlenging van de spuitlicentie staat onder toezicht van Bureau Erkenningen en nemen minimaal 3 uur in beslag.

 

Online verlengen?

Het is mogelijk om uw spuitlicentie te verlengen via de computer. U kunt de bijeenkomst thuis doorlopen wanneer u dat wil. De bijeenkomsten voldoen aan alle richtlijnen die gesteld worden aan de verlengingsbijeenkomsten.

 

>> Meer informatie

 

Cursus informatie:

Duur: 1 dagdeel
Prijs: € 67.50 excl. BTW

Inclusief: Afmelding BE
Exclusief:


Startdata

De verlenging voor de spuitlicentie is bedoeld om de blijven voldoen aan uw nascholingsverplichting voor de spuitlicentie. Afhankelijk van de spuitlicentie die u heeft dient u minimaal een aantal bijeenkomsten te volgen. Een overzicht van de bijeenkomsten die u moet volgen vindt u in onderstaand schema. Elke bijeenkomst valt onder een bepaalde categorie. Hiervoor worden de volgende afkortingen gebruikt:

 

VT = Veiligheid & techniek
T = Teelt
TO = Transport & opslag

De verlengingsbijeenkomsten voor de spuitlicentie zijn voor iedereen toegankelijk. Uiteraard kunnen er alleen punten worden toegekend aan deelnemers die in het bezit zijn van een spuitlicentie. De bijeenkomsten zijn onderverdeeld in een aantal categorieën (zie 'doel van de training'). Licentiehouders dienen, afhankelijk van het niveau, minimaal te voldoen aan de bijeenkomsten per categorie. De overige bijeenkomsten kunnen naar eigen keuze worden ingevuld.

 

Voorbeeld
U heeft een spuitlicentie uitvoeren en dient nog vier bijeenkomsten te volgen. Er moet dan minimaal één bijeenkomst worden gevolgd onder de categorie 'Veiligheid en Techniek (VT)' en voor de andere bijeenkomsten is het aan de licentiehouder. Zo is het toegestaan om vier bijeenkomsten te volgen onder dezelfde categorie.

Datum Locatie Tijd Kosten Inschrijven
09-01-2019

Thema:

Harderwijk

Bodemweerbaarheid en organische stoffen (teelt)

14:00-17:00 € 67.50 Inschrijven
15-01-2019

Thema:

Aalsmeer

De techniek bij gewasbescherming (veiligheid en techniek)

15:00-18:00 € 67.50 Inschrijven
15-01-2019

Thema:

Aalsmeer

Onkruidbestrijding in grasvelden, openbaar groen en verharding (teelt)

19:00-22:00 € 67.50 Inschrijven
18-01-2019

Thema:

Regio goes

Actualiteiten distributie gewasbescherming (transport en opslag)

13:30-16:30 € 67.50 Inschrijven
Bekijk alle dataDeelnemers ontvangen na afloop van de verlengingsbijeenkomst voor de spuitlicentie geen certificaat. De aanwezigheid wordt door ons afgemeld bij Bureau Erkenningen op basis van licentienummer en geboortedatum. Deelnemer kan zijn studievorderingen op de website van Bureau Erkenningen bijhouden en informatie opvragen over de nog te volgen bijeenkomsten.

 

Zodra de licentiehouder heeft voldaan aan zijn nascholingsverplichting wordt er, een aantal weken voordat de spuitpas verloopt, automatisch een nieuwe spuitpas toegestuurd.

De verlengingsbijeenkomsten voor de spuitlicentie dienen minimaal 3 klokuren in beslag te nemen, waarna een studiepunt toegekend kan worden. De opbouw van de bijeenkomsten zijn zeer divers en afhankelijk van het thema dat behandeld wordt. Deelnemers hebben altijd de mogelijkheid om een bijeenkomst te volgen die binnen hun werkgebied ligt en daarmee relevant is voor de dagelijkse praktijk.

Gerelateerde cursussen

Deelnemer waarderingen

8.4

Cursus wordt op een leuke, vlotte manier gepresenteerd waarbij de overdracht van kennis op een begrijpelijke wijze plaatsvindt.

Jan,Geervliet