Menu


Basiscusus heftruck

De heftruck is in Nederland misschien wel  één van de meest gebruikte transportmiddelen op de werkvloer. Het gemak en de wenkbaarheid van de heftruck zorgt ervoor dat materialen met gemak verplaatst kunnen worden over korte afstanden. Toch gaat dit alles niet zonder gevaar. De heftruck is een voertuig waarmee toch een aardige snelheid bereikt kan worden en dan hebben we het nog niet over de kans op beknelling door vallende lading.  Uw aandacht er bij houden wanneer u met deze machine werkt is dan uitermate belangrijk.

 

Werknemers die willen gaan starten met het werken op de heftruck dienen hiervoor gedegen scholing te volgen. Tijdens de basiscursus heftruck behandelen we daarom alle onderwerpen om veilig en verantwoord te werken. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en bewustwording. 

 

Cursus informatie:

Duur: 4 dagdelen
Prijs: € 450.00 excl. BTW

Inclusief: Lunch
Exclusief: -


Startdata

Wees bewust van wat u doet! In de basiscursus heftruck is deze bewustwording misschien wel het allerbelangrijkste wat men aangeleerd krijgt. Uiteraard behandelen wel alle elementen om goed op een heftruck te rijden, maar dit zal ook door de ervaring moeten groeien. Werknemers die zich bewust zijn van de gevaren, omgeving en de veiligheidsmaatregelen zullen voorzichtig te werk gaan en geen roekeloos gedrag vertonen. Dit zorgt er ook voor dat u zonder problemen het werken met de heftruck zich eigen kan maken.

De basiscursus heftruck is bedoeld voor werknemers die nog geen ervaring hebben op de heftruck maar hierop wel willen gaan werken. Tijdens de training wordt dan ook uitgebreid bij alle onderwerpen stil gestaan, zodat u een gedegen basiskennis heeft na de training.

 

De training voor de heftruck is niet sectorspecifiek, waardoor deze door iedereen gevolgd kan worden. Uiteraard is het mogelijk om bij incompany groepen gebruik te maken van de lasten en stellages die door werknemers vaak verplaatst moeten worden. De training is daarnaast ook te volgen voor de nascholing van vrachtwagenchauffeurs.

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


Elke deelnemer ontvangt na het goed afronden van de training een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 5 jaar, waarna het advies is om deze weer te verlengen. Gedurende de geldigheidsduur van het certificaat garandeert Terra trainingen het kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer en voldoet u aan eventuele wettelijke verplichtingen.

 

Naast het verstrekken van het certificaat aan de deelnemer zullen de cursusgegevens gedurende een periode van 10 jaar worden bewaard. Dit maakt het mogelijk om bij verlies van certificaat en/of discussie over de scholingsverplichting bewijsstukken aan u te overhandigen.

De basiscursus heftruck wordt aangeboden in twee lesdagen. Tijdens de eerste lesdag wordt voornamelijk het theoretische kader besproken en wordt elk puntje van de heftruck geïnspecteerd.  Indien de tijd het toelaat zal men deze dag al gebruiken om een start te maken met de praktijk. Dag 2 wordt dan ook volledig in de praktijk uitgevoerd, zodat deelnemers het rijden, heffen en manoeuvreren goed beheersen.

 

Dag 1: Theoretisch kade                                                   Dag 2: Praktijk
- (Vak)techniek                                                                   - Voertuigbeheersing
- Aandrijving                                                                       - Het werken met de heftruck
- Veiligheid                                                                          - Laden en lossen
- Arbowetgeving en -inspectie                                        - Koud stapelen
- Het rijklaar maken van de heftruck     

                         

 Let op! De heftruck training worden door meerdere docenten verzorgd waardoor de opbouw kan verschillen van hierboven. De omschrijving is puur ter indicatie.

Gerelateerde cursussen

Deelnemer waarderingen

9.3

Bij Terra kon ik erg snel terecht om mijn heftruckcertificaat te halen.

BeboBouw,Almere