Menu


Basiskennis HACCP

Consumenten en belangenorganisatie maken zich steeds meer bezorgd over wat men eet en drinkt. Voor een bedrijf is de hygiëne van groot belang. Door het implementeren van een voedselveiligheidssysteem doet u als bedrijf het maximale om de veiligheid van voedselproducten te beheersen. Elk voedingsmiddelenbedrijf moet volgens de warenwet voldoen aan de HACCP-criteria. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is een wereldwijde standaard geworden als kwaliteitssysteem in de voeding.

 

 

 

 

Cursus informatie:

Duur: 1 dagdeel
Prijs: € 70.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

De HACCP-cursus die wordt aangeboden heeft als doel werknemers bewust te maken van de veiligheidsrisico’s die het werken met consumentenvoeding met zich meebrengt. Deelnemers worden geschoold in de systematiek van HACCP, waarom dit van belang is en op welke manier dit binnen de eigen organisatie geïntroduceerd is.  Deelnemers zijn na het volgen van de training in staat om:

  • goed de persoonlijke hygiëne te waarborgen;
  • bedrijfsregels rondom hygiëne te volgen;
  • te beredeneren waarom HACCP belangrijk is.

De doelgroep voor de cursus HACCP beperkt zich niet alleen tot de grote voedingsmiddelenorganisaties. HACCP kan toegepast worden door iedereen die met consumentenvoedsel te maken heeft. Kleine organisaties zijn tenslotte ook in staat om het bedrijfsproces in kaart te brengen en daar de kritische punten uit te halen. Deze punten kunnen worden aangepast en/of de risico’s kunnen worden geminimaliseerd.

 

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


Elke deelnemer ontvangt na het goed afronden van de training een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 2 jaar, waarna het advies is om deze weer te verlengen. Gedurende de geldigheidsduur van het certificaat garandeert Terra trainingen het kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer en voldoet u aan eventuele wettelijke verplichtingen.

 

Naast het verstrekken van het certificaat aan de deelnemer zullen de cursusgegevens gedurende een periode van 10 jaar worden bewaard. Dit maakt het mogelijk om bij verlies van certificaat en/of discussie over de scholingsverplichting bewijsstukken aan u te overhandigen.

De cursus HACCP wordt verzorgd in één dagdeel van 3 klokuren les op locatie van de opdrachtgever. Opdrachtgever dient voor de start van de bijeenkomst de HACCP-procedures, die binnen de organisatie gevolgd worden, aan te leveren. Deelnemers krijgen dan op basis de eigen HACCP-procedures instructie inzicht hoe hiermee om te gaan. Bij het inplannen van periodieke scholing is het ook mogelijk om de verbeteringscyclus onder werknemers via de training te doorlopen. Werknemers hebben dan tijdens de training de mogelijkheid om punten aan te dragen die binnen de organisatie verbeterd moeten worden.

Gerelateerde cursussen

Deelnemer waarderingen

8.2

Prima cursus, zeer goed te doen

Marcel,Utrecht
10.0

Prima bijeenkomst gevolgd voor mijn spuitlicentie! Erg leuk en leerzaam. Jan wist de onderwerpen met veel praktische voorbeelden te verduidelijken.

Mark,Amstelveen