Menu

Spuitlicentie

Iedereen die beroepsmatig met gewasbeschermingsmiddelen werkt, is verplicht om een spuitlicentie te halen. Met een spuitlicentie laat u zien dat u over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om verantwoord met gewasbeschermingsmiddelen te werken.

Welke spuitlicentie heb ik nodig?
Er zijn verschillende spuitlicenties die u kunt halen. De spuitlicentie die u moet bezitten is afhankelijk van uw functie en werkzaamheden binnen het bedrijf. Om inzicht te geven in welke spuitlicentie u dient te bezitten bij een bepaalde functie, is er in een samenwerkingsverband met Bureau erkenningen een stroomschema ontwikkeld.

In dit stroomschema kunt u uitkomen op een drietal licenties:
- Spuitlicentie uitvoeren (1)
- Spuitlicentie bedrijfsvoeren (2)
- Spuitlicentie distribueren (3)

De spuitlicentie 1 en 2 vormen een gestapeld geheel. Dit betekent dat u eerst in bezit moet zijn van de spuitlicentie 1 om examen te kunnen doen voor spuitlicentie 2. De spuitlicentie 3 komt het minste voor in Nederland en is bedoeld voor werknemers in de handel-/transportsector rondom gewasbeschermingsmiddelen.

Spuitlicentie verlengen
Een spuitlicentie wordt afgegeven met een geldigheidstermijn van 5 jaar. U dient binnen deze 5 jaar minimaal 4 kennisbijeenkomsten te volgen. Deze kennisbijeenkomsten (ook wel verlengingsbijeenkomsten genoemd) zorgen dat uw kennis op het gebied van gewasbescherming up-to-date blijft. Het verlengen van de spuitlicentie kan via klassikale bijeenkomsten of via de computer.

Wat kost een spuitlicentie?
De kosten voor het behalen van een spuitlicentie variëren tussen de € 150,- en € 495,- en is afhankelijk van de gekozen variant. De kosten voor het verlengen van de spuitlicentie bedragen € 67,50 per bijeenkomst en digitaal is dit slechts € 49,95 per bijeenkomst.

Selecteer cursus variant

 • Spuitlicentie 1 - Uitvoeren Spuitlicentie 1 - Uitvoeren

  Spuitlicentie 1 - Uitvoeren

  Selecteer
 • Spuitlicentie 2 - Bedrijfsvoeren Spuitlicentie 2 - Bedrijfsvoeren

  Spuitlicentie 2 - Bedrijfsvoeren

  Selecteer
 • Spuitlicentie verlenging Spuitlicentie verlengen

  Spuitlicentie verlengen

  Selecteer
 • Spuitlicentie adviseren l Voor de professionele adviseur Spuitlicentie Adviseren

  Spuitlicentie Adviseren

  Selecteer