Menu

Spuitlicentie

Iedereen die beroepsmatig met gewasbeschermingsmiddelen werkt, is verplicht om een spuitlicentie te halen. Deze licentie laat zien dat u over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om verantwoord met gewasbeschermingsmiddelen aan het werk te gaan. Terra trainingen biedt u een groot scala aan mogelijkheden aan om uw spuitlicentie te behalen. De ontwikkelingen rondom de spuitlicentie blijven echter niet stil staan. Nieuwe ziekten en plagen worden ontdekt in het gewas, spuittechnieken veranderen net als de biologische bestrijders die u kunt inzetten. U moet hierdoor blijven voldoen aan de verplichte nascholing om uw spuitlicentie geldig te houden.

Een spuitlicentie wordt afgegeven met een geldigheidstermijn van 5 jaar. Binnen deze 5 jaar dient u, afhankelijk van uw licentie, meerdere verlengingsbijeenkomsten te volgen. Om te bepalen hoeveel punten u moet behalen voor uw verlenging is er een handig schema ontwikkeld. Uiteraard verzorgen wij ook deze verlengingsbijeenkomsten en richten we deze op een specifieke sector, zodat dit zo goed mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk.

Welke spuitlicentie dient u te bezitten?
Er zijn verschillende niveaus die gelden voor een spuitlicentie. De bekendste twee licenties hebben wij opgenomen in ons cursusaanbod en daarnaast verzorgen we verschillende bijeenkomsten voor het verlengen van de spuitpas.

Spuitlicentie uitvoeren
De spuitlicentie uitvoeren (licentie 1) is bedoeld voor diegene die beroepsmatig bestrijdingswerkzaamheden uitvoert of laat uitvoeren door derden op eigen terrein. U dient ook in het bezit te zijn van deze licentie wanneer u bestrijdingsmiddelen in huis of in opslag heeft.

Spuitlicentie bedrijfsvoeren
De spuitlicentie bedrijfsvoeren (licentie 2) is bedoeld voor beheerders of eigenaren van organisaties die bestrijdingsmiddelen in bezit hebben en in opdracht van derden bestrijdingen (laat) uitvoeren. Daarnaast dienen (verkoop)adviseurs ook minimaal in het bezit te zijn van deze licentie.

Spuitlicentie verlengen
Om uw kennis rondom de gewasbescherming up to date te houden dient u iedere 5 jaar minimaal vier verlengingsbijeenkomsten te volgen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in uw werkveld. 

Selecteer cursus variant

 • Spuitlicentie uitvoeren Spuitlicentie uitvoeren

  Spuitlicentie uitvoeren

  Selecteer
 • Spuitlicentie bedrijfsvoeren Spuitlicentie bedrijfsvoeren

  Spuitlicentie bedrijfsvoeren

  Selecteer
 • Spuitlicentie verlenging Spuitlicentie verlengen

  Spuitlicentie verlengen    

  Selecteer