Toegepaste plantenkennis


Cursus toegepaste plantenkennis voor professionals in de groenvoorziening

Werk je in de landschapsarchitectuur of groenvoorziening en wil je je expertise in plantenselectie en -toepassing uitbreiden? Deze cursus toegepaste plantenkennis is speciaal ontworpen voor groenprofessionals die hun plantenkennis naar een hoger niveau willen tillen.

Verrijk je kennis in beplantingsplannen en plantenselectie

Tijdens de cursus Toegepaste plantenkennis behandelen we kort de meest voorkomende soorten/families. We richten ons voornamelijk op de toepassing en gebruikswaarde van soorten. Omgevingsfactoren (grondsoort, bodemgesteldheid, waterhuishouding, ....) hebben invloed op de keuze van het plantmateriaal. Het inboeten van planten kost tijd en geld. Ongewenste concurrentie tussen planten onderling leidt tot een ongewenst snoeibeleid.

Praktische vaardigheden en toepassing

We gaan verder dan de theorie door het aanbieden van praktijkgerichte opdrachten die je zowel thuis als in de klas uitvoert. Deze aanpak zorgt ervoor dat je de kennis direct kunt toepassen in je werk. De cursus, verdeeld over drie lesdagen, combineert klassikale lessen met een aantal thuiswerkopdrachten.

Ontwikkelen van duurzame groenprojecten

Of je nu werkt als hovenier/groenvoorziener of op een andere manier betrokken bent bij stedelijke vergroening, tuinontwerp of landschapsbeheer, deze cursus biedt je de tools en inzichten die nodig zijn om effectief planten te selecteren en toe te passen. Onze ervaren docenten met praktijkervaring geven jou alle benodigde kennis en tools.

Maatwerk trainingen

Wil je de toegepaste plantenkennis van jouw team vergroten of dieper ingaan op een specifiek onderdeel van de standaard cursus? Wij bieden ook maatwerktrainingen aan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Begin bij de basis, volg de basiscursus plantenkennis

Voor degenen die eerst hun basisvaardigheden in plantenherkenning willen versterken, biedt Terra trainingen ook een cursus plantenkennis aan. Onze basiscursus plantenkennis is beschikbaar in een zomer- en winterkenmerken variant.

Cursusinformatie


Duur: 6 dagdelen / 3 lesdagen

Kosten: € 575,-


Doelgroep:

Werknemers die beschikken over voldoende plantenkennis, maar hun kennis verder willen uitbreiden.


Certificering


Na afloop ontvang je een certificaat 'Toegepaste plantenkennis'. Het certificaat is onbeperkt geldig en wordt daarom zonder einddatum verstrekt.

Data & locatiesStart: 03-10-2024
Tijd: 09:00 - 15:30
Klik voor vervolgdata
Boskoop
€ 575,00

Copyright Terra Trainingen 2024