Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Opleiding ecologisch hovenier (hbo)


Heb je een passie voor ecologie, duurzaamheid en tuinieren? Droom je van een baan als ecologisch hovenier? Of ben je hovenier en wil je meer vanuit een ecologische benadering werken? De vraag naar vakbekwame mensen in het groen is groot. Het is daarom de perfecte tijd om te starten met een hoveniersopleiding! Met onze opleiding ecologisch hovenier kies je voor een opleiding met toekomst.

 

alt_hier

STUDIEDUUR

Een 3- jarige vakopleiding. Klassikaal, praktisch en specialistisch
alt_hier

ERKENDE OPLEIDING

De opleiding geeft recht op een waardevol instellingsdiploma
alt_hier

KOSTEN

De opleiding is al te volgen vanaf € 1.995,- per jaar.
Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Daarom kies je voor een hoveniersopleiding op hbo-niveau.


Met deze opleiding op hbo-niveau bieden we een uniek onderwijsconcept aan. Naast de basiskennis en vaardigheden die een vakbekwaam hovenier hoort te hebben, bieden we een specialisatiejaar aan. De opleiding staat volledig in het teken om jouw skills en drills op het gebied van ecologisch tuinieren naar een hoger niveau te tillen. Je realiseert niet zomaar een tuin. Als ecologisch hovenier werk je met de eigenschappen van de natuurlijke omgeving als uitgangspunt. Vanuit die gedachte creëer je tuinen, parken en andere buitenruimtes.

Opleiding opleiding

Waarom een opleiding ecologisch hovenier (hbo) volgen?


Hovenier is een prachtig en veelzijdig beroep waar je veel kanten mee op kan. Als ecologisch hovenier werk je samen met de natuur. Je hebt specifieke kennis van bijv. inheemse planten, insecten, waterbeheer en ecologie. 

Naast de bekende mbo variant bieden we nu deze, veel gevraagde, hoveniersopleiding aan op hbo-niveau. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Wel verwachten we mbo+/hbo werk- en denkniveau en een bepaalde mate van zelfstandigheid.

 

 

hovenier

Hoe is de opleiding ingedeeld?


De opleiding duurt 3 jaar. In leerjaar 1 en 2 volg je iedere 2-3 weken les op maandagavond. De praktijklessen vinden plaats op zaterdagen en in het 3e jaar behandelen we 10 specialistische thema's in 10 lesdagen. Tussen de bijeenkomsten werk je zelfstandig aan een door jou gekozen project. Je verwerkt de opdrachten in een portfolio.

In de studiegids staat meer informatie over wat je van ons en de opleiding mag verwachten. 

 

 

Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Kosten opleiding


Heb je nog geen enkele ervaring in het hoveniers vak? Dan duurt de opleiding ecologisch hovenier op hbo-niveau 3 jaar.

Ben je in het bezit van een mbo 3 Groene ruimte (of soortgelijk) diploma of heb aantoonbare, relevante werkervaring? En wil je meer vanuit een ecologische benadering leren denken en werken? Vraag ons hoe je vrijstelling aanvraagt voor leerjaar 1 en/of 2.

De cursuskosten voor de opleiding hovenier op hbo-niveau bedragen € 1995,- per jaar. Ben je bij een werkgever in dienst als hovenier? Dan is de kans groot dat jij in aanmerking komt voor subsidie via Collandarbeidsmarkt. 

Lees de studiegids voor meer informatie over mogelijke subsidiemogelijkheden.

 

Copyright Terra Trainingen 2024