Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Opleiding hovenier


Hovenier is een prachtig en veelzijdig beroep waarbij u veel buiten werkt. Je hebt tijdens jouw werkzaamheden contact met klanten en zet wensen om in de meest uiteenlopende en prachtige projecten. Wil je graag hovenier worden? Dan dien je een opleiding tot hovenier te volgen. Door dit te doen, zorg je ervoor dat jij kunt voldoen aan de hoge expertise die van jou als hovenier gevraagd wordt. Bij Terra trainingen kan jij een avondopleiding hovenier voor volwassen volgen. 

De opleiding hovenier komt momenteel in aanmerking voor € 1000,- STAP-Budget (subsidie). Doe snel de vooraanmelding voor deze subsidie!

alt_hier

STUDIEDUUR

De opleiding duurt 12 tot 24 maanden. De lessen worden verzorgd in de eerste 12 maanden.
alt_hier

ERKENDE OPLEIDING

De opleiding wordt erkend door het Ministerie van Onderwijs en geeft recht op officieel diploma.
alt_hier

KOSTEN

De opleiding is al te volgen vanaf € 2695,- (excl. € 1000,- STAP-subsidie).
Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Wat leer je tijdens deze opleiding hovenier voor volwassenen?


Tijdens de opleiding hovenier voor volwassenen leer je daadwerkelijk alles over het vak van hovenier. Van bodemkunde tot aan de calculatie en de daarbij horende klantcontact. De opleiding wordt gegeven door specialisten die zelf in het vak werkzaam zijn. Naast de klassikale lessen, ga jij tijdens de hoveniersopleiding zelf in de praktijk aan de slag en werk je nauw samen met een eventuele werkgever of stagebedrijf.

Opleiding opleiding

Erkend diploma


Vanuit het Ministerie van Onderwijs is een erkenning voor de opleiding hovenier afgegeven. Dit betekent dat jij, bij het succesvol volgen van een volledige- of verkorte opleiding hovenier, een officieel diploma krijgt. Dit diploma staat geregistreerd bij DUO en is gelijk aan het diploma van een AOC. 

De vaktechnische opleidingsvariant kent een instellingsdiploma. Hier wordt alleen gekeken of de vakvaardigheden in voldoende mate beheerst worden. Er wordt op dezelfde manier beoordeeld als de erkende opleiding. Vakken als Nederlands, rekenen, enzovoorts worden echter niet meegenomen.

hovenier
Studiegids
pijl

Download de studiegids

pijl

Download de studiegids

Hoe is deze avondopleiding tot hovenier ingedeeld?


Vanuit het Ministerie van Onderwijs is een erkenning voor de opleiding hovenier afgegeven. Dit betekent dat jij, bij het succesvol volgen van een volledige- of verkorte opleiding, een officieel diploma krijgt. Dit diploma staat geregistreerd bij DUO en is gelijk aan het diploma van een AOC. 

De vaktechnische opleidingsvariant kent een instellingsdiploma. Hier wordt alleen gekeken of de vakvaardigheden in voldoende mate beheerst worden. Er wordt op dezelfde manier beoordeeld als de erkende opleiding. Vakken als Nederlands, rekenen, etc worden echter niet meegenomen. 

Beide varianten bieden jou de mogelijkheid om de opleiding hovenier binnen 12 maanden af te ronden. Het kan zijn dat de zelfstudie naast jouw werk net even te veel blijkt te zijn. In dat geval is het altijd mogelijk om de opleiding met 12 maanden te verlengen. Je volgt in de laatste 12 maanden geen lessen meer, maar gebruikt deze tijd voor het afronden van alle opdrachten.

Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Kosten opleiding


Een opleiding moet maatwerk zijn en dit geldt ook voor de opleiding hovenier voor volwassenen. Doordat wij de avondopleiding hovenier op maat aanbieden, kan je als deelnemer een opleidingsprogramma volgen dat het beste bij jou past. De kosten van de hoveniersopleiding verschillen per programma:

  • Volledige (mbo)opleiding: € 3495,- (excl. lesmateriaal, zie studiegids)
  • Vaktechnische opleiding: € 2695,- (excl. lesmateriaal, zie studiegids)

De opleiding hovenier valt onder het STAP-budget. Dit betekend dat jij € 1000,- subsidie kunt krijgen vanuit de overheid om deze opleiding te volgen. Lees er meer over via deze link en wees er snel bij! Voor de subsidie geldt op = op.

 

Copyright Terra Trainingen 2023