Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Opleiding hovenier


Hovenier zijn is een prachtig en veelzijdig beroep. U werkt veel buiten, heeft contact met klanten en zet wensen om in de meest uiteenlopende en prachtige projecten. Het volgen van een opleiding hovenier zorgt ervoor dat u kunt voldoen aan de hoge expertise die van u gevraagd wordt.

De opleiding kenmerkt zich door een hoge mate van vakspecialisme. Alles rondom bodemkunde tot aan de calculatie en het daarbij horende klantencontact is hierin verwerkt. U gaat tijdens de hoveniersopleiding in de praktijk aan de slag en werkt nauw samen met een eventuele werkgever of stagebedrijf. 

 

alt_hier

STUDIEDUUR

De opleiding duurt 12 tot 24 maanden. De lessen worden verzorgd in de eerste 12 maanden.
alt_hier

ERKENDE OPLEIDING

De opleiding wordt erkend door het Ministerie van Onderwijs en geeft recht op officieel diploma.
alt_hier

KOSTEN

De opleiding is al te volgen vanaf € 2295,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van de opleidingsvariant.
Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Startdata


De opleiding hovenier wordt aangeboden in een avondopleiding. De deelnemer doorloopt naast de klassikale lessen ook onderdelen van de opleiding door middel van zelfstudie. Op het moment dat een deelnemer vastloopt kan hij ondersteuning krijgen op begeleidingsavonden. Een docent is beschikbaar om vragen te beantwoorden en de deelnemer verder te helpen.

Avondopleiding hovenier:
Startmoment: half september (maandagavonden)
Bijeenkomsten: 23 bijeenkomsten + begeleidingsavonden
Exacte data: alle data staan in de studiegids vermeld

Opleiding opleiding

Studieduur


De lessen voor de opleiding hovenier worden aangeboden in de eerste 12 maanden. Afhankelijk van welke opleidingsvariant moet u daarnaast ook nog met de zelfstudie aan de slag. Hiervoor geldt een studiebelasting van circa 20 uur per week. 

Het kan zijn dat de zelfstudie naast uw werk net even te veel blijkt te zijn. In deze situatie kunt u altijd gebruik maken van 12 maanden verlenging. U volgt dan geen lessen meer, maar gebruikt deze tijd voor het afronden van alle opdrachten.

 

hovenier
Studiegids
pijl

Download de studiegids

pijl

Download de studiegids

Erkende opleiding


Vanuit het Ministerie van Onderwijs is een erkenning voor de opleiding hovenier afgegeven. Dit betekent dat u, bij het succesvol volgen van een volledige- of verkorte opleiding, een officieel diploma krijgt. Dit diploma staat geregistreerd bij DUO en is gelijk aan het diploma van een AOC. 

De vaktechnische opleidingsvariant kent een instellingsdiploma. Hier wordt alleen gekeken of de vakvaardigheden in voldoende mate beheerst worden. Er wordt op dezelfde manier beoordeeld als de erkende opleiding. Vakken als Nederlands, rekenen, etc worden echter niet meegenomen.

 

Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Kosten opleiding


Een opleiding moet maatwerk zijn en dit geldt ook voor de opleiding hovenier. Deelnemers volgen hierdoor allemaal een eigen opleidingsprogramma. De kosten van de hoveniersopleiding verschillen per variant:

Volledige (mbo)opleiding: € 3495,-
Verkorte (mbo)opleiding: € 2295,- (intake verplicht)
Vaktechnische opleiding: € 2295,-

Daarnaast worden er kosten voor het lesmateriaal in rekening gebracht. De kosten variëren tussen de € 195,- en € 350,- mocht u een examen niet behalen en moeten herkansen. De kosten van deze herkansing(en) zijn afhankelijk van de examenvariant. Meer informatie vindt u hierover in de studiegids.

Copyright Terra Trainingen 2020