Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Opleiding hovenier


Hovenier is een prachtig en veelzijdig beroep waarbij u veel buiten werkt. U heeft tijdens uw werkzaamheden contact met klanten en zet wensen om in de meest uiteenlopende en prachtige projecten. Wilt u graag hovenier worden? Dan dient u een opleiding tot hovenier te volgen. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat u kunt voldoen aan de hoge expertise die van u als hovenier gevraagd wordt. Bij Terra trainingen kunt u een avondopleiding hovenier voor volwassen volgen. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze opleiding.

alt_hier

STUDIEDUUR

De opleiding duurt 12 tot 24 maanden. De lessen worden verzorgd in de eerste 12 maanden.
alt_hier

ERKENDE OPLEIDING

De opleiding wordt erkend door het Ministerie van Onderwijs en geeft recht op officieel diploma.
alt_hier

KOSTEN

De opleiding is al te volgen vanaf € 2295,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van de opleidingsvariant.
Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Wat leert u tijdens deze opleiding hovenier voor volwassenen?


Tijdens de opleiding hovenier voor volwassenen leert u daadwerkelijk alles over het vak van hovenier. Van bodemkunde tot aan de calculatie en de daarbij horende klantcontact. De opleiding wordt gegeven door specialisten die zelf in het vak werkzaam zijn. Naast de klassikale lessen, gaat u tijdens de hoveniersopleiding zelf in de praktijk aan de slag en werkt u nauw samen met een eventuele werkgever of stagebedrijf.

Opleiding opleiding

Erkend diploma


Vanuit het Ministerie van Onderwijs is een erkenning voor de opleiding hovenier afgegeven. Dit betekent dat u, bij het succesvol volgen van een volledige- of verkorte opleiding hovenier, een officieel diploma krijgt. Dit diploma staat geregistreerd bij DUO en is gelijk aan het diploma van een AOC. 

De vaktechnische opleidingsvariant kent een instellingsdiploma. Hier wordt alleen gekeken of de vakvaardigheden in voldoende mate beheerst worden. Er wordt op dezelfde manier beoordeeld als de erkende opleiding. Vakken als Nederlands, rekenen, enzovoorts worden echter niet meegenomen.

hovenier
Studiegids
pijl

Download de studiegids

pijl

Download de studiegids

Hoe is deze avondopleiding tot hovenier ingedeeld?


Vanuit het Ministerie van Onderwijs is een erkenning voor de opleiding hovenier afgegeven. Dit betekent dat u, bij het succesvol volgen van een volledige- of verkorte opleiding, een officieel diploma krijgt. Dit diploma staat geregistreerd bij DUO en is gelijk aan het diploma van een AOC. 

De vaktechnische opleidingsvariant kent een instellingsdiploma. Hier wordt alleen gekeken of de vakvaardigheden in voldoende mate beheerst worden. Er wordt op dezelfde manier beoordeeld als de erkende opleiding. Vakken als Nederlands, rekenen, etc worden echter niet meegenomen. 

Beide varianten bieden u de mogelijkheid om de opleiding hovenier binnen 12 maanden af te ronden. Het kan zijn dat de zelfstudie naast uw werk net even te veel blijkt te zijn. In dat geval is het altijd mogelijk om de opleiding met 12 maanden te verlengen. U volgt in de laatste 12 maanden geen lessen meer, maar gebruikt deze tijd voor het afronden van alle opdrachten.

Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Kosten opleiding


Een opleiding moet maatwerk zijn en dit geldt ook voor de opleiding hovenier voor volwassenen. Doordat wij de avondopleiding hovenier op maat aanbieden, kunt u als deelnemer een opleidingsprogramma volgen dat het beste bij u past. De kosten van de hoveniersopleiding verschillen per programma:

  • Volledige (mbo)opleiding: € 3495,-
  • Vaktechnische opleiding: € 2295,-

Naast bovengenoemde kosten, worden er ook kosten voor het lesmateriaal in rekening gebracht. Deze kosten variëren tussen de € 195,- en € 350,-. Mocht u een examen niet behalen, dan moet u deze herkansen. De kosten van herkansing(en) zijn afhankelijk van de examenvariant. In de studiegids vindt u hier meer informatie over.

 

Copyright Terra Trainingen 2022