Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Opleiding hovenier


Wil je hovenier worden? Werk je het liefst buiten en ben je niet bang om je handen vies te maken? Of werk je al in de groensector en wil jij het vakdiploma hovenier behalen? Met de avondopleiding hovenier voor volwassenen leiden wij je op tot een echte groenprofessional!

Als hovenier maak je de leefomgeving iedere dag een stukje mooier, groener en duurzamer. De vraag naar vakbekwame medewerkers in het groen is groot. Het is daarom het perfecte moment om te starten met een hoveniersopleiding.

De opleiding hovenier komt momenteel in aanmerking voor € 1000,- STAP-Budget (subsidie). Doe snel de vooraanmelding voor deze subsidie!

alt_hier

STUDIEDUUR

Een 2-jarige praktijkgerichte vakopleiding. Klassikaal, praktijk en excursies
alt_hier

ERKENDE OPLEIDING

Een door het Ministerie van Onderwijs erkende opleiding. Geeft recht op een erkend mbo diploma.
alt_hier

KOSTEN

De opleiding is al te volgen vanaf € 1.995,- per jaar. Dit is exclusief € 1000,- STAP-subsidie).
Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Daarom kies je voor de hoveniersopleiding van Terra trainingen


 1. Opleidingsvarianten Je kiest voor een officieel, bij DUO geregistreerd, mbo diploma of een instellingsdiploma. 
 2. Studieduur Je volgt een 2-jarige opleiding met een praktijkgericht en afwisseld programma
 3. Subsidie Je ontvangt € 1000,- korting met het STAP budget. Betaal je de opleiding in 1x? Dan ontvang je nog eens € 200,- korting!
 4. Passie voor groen Je deelt je passie voor groen met je medestudenten en krijgt les van enthousiaste docenten
 5. Ecologisch hovenier Je wilt je na het volgen van deze opleiding verder specialiseren? Stroom door naar de opleiding tot ecologisch hovenier (hbo niveau)

 

Opleiding opleiding

Wat leer je tijdens de opleiding hovenier voor volwassenen?


Hovenier is een prachtig en veelzijdig beroep. Je hebt als groenprofessional kennis van planten, bomen en heesters. Brengt de droomtuin van je klant tot leven. Je herkent of creëert een gezond bodemleven, bedenkt wateradaptieve oplossingen en houd rekening met ecologische aspecten.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met vakken als:

 • Plantenkennis & toegepaste beplantingsleer
 • Ontwerpen, presenteren & begroten
 • Bodemkunde & bemesting
 • Duurzaam tuinieren & de levende tuin
 • Tuinaanleg en -onderhoud
hovenier
Studiegids
pijl

DOWNLOAD STUDIEGIDS

pijl

DOWNLOAD STUDIEGIDS

Opleidingsvarianten avondopleiding tot hovenier


Je hebt de mogelijkheid om het opleidingsprogramma te kiezen dat het beste bij jou past. Kies je voor een door het Ministerie van Onderwijs erkende opleiding? Dan loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Je volgt alle "groene" vakken en doet daarnaast examen in vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap. 

Je wilt het hoveniers vak leren en vind het voldoende om de groene vakkennis en -vaardigheden te leren? Dat kan! Bij voldoende resultaat ontvang je een vakdiploma van Terra opleidingen.

 

Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Kosten opleiding


Jezelf of een werknemer laten omscholen of bijscholen binnen je vakgebied? Dat vraagt vaak meer dan een enkele training. Een opleiding van enkele maanden of jaren betekent ook een financiële investering.

Bij Terra trainingen volg je een opleidingsprogramma dat het beste bij jou past. De kosten van de hoveniersopleiding verschillen daarom per programma:

 • Mbo opleiding: € 2.195,- per jaar 
 • Vakopleiding: € 1.995,- per jaar 

Genoemde bedragen zijn excl. inschrijfgeld en lesmateriaal. Een volledig overzicht van de kosten staat in de studiegids. De opleiding hovenier valt onder het STAP-budget. Dit betekent dat jij € 1000,- subsidie kan aanvragen bij de overheid om deze opleiding te volgen. Lees er meer over via deze link en wees er snel bij! Voor de subsidie geldt op = op.

Werk je bij een bij Colland aangesloten bedrijf? In de studiewijzer lees je meer over de mogelijke financiële regelingen.

Zin in de volgende stap? Op 28 augustus organiseren we een informatie avond op onze locatie in Hazerswoude-Rijndijk. Laat je inspireren en meld je geheel vrijblijvend aan.

Copyright Terra Trainingen 2023