Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Opleiding hovenier (hbo)


Hovenier zijn is een prachtig beroep. Om alles uit het beroep van hovenier te halen, is er een unieke opleiding hovenier op hbo-niveau. De opleiding geeft een uitgebreide verdieping en verbreding van uw kennis. Het stelt u in staat net dat beetje extra te leveren waar uw klant naar op zoek is.

De opleiding hovenier wordt op hbo-niveau verzorgd en richt zich specifiek op de particuliere tuinen. Het onderdeel (groot) groenvoorziening zal tijdens de opleiding in beperktere mate behandeld worden.

 

alt_hier

STUDIEDUUR

12 tot 24 maanden, afhankelijk van uw voorkennis
alt_hier

ERKENDE OPLEIDING

De opleiding wordt afgesloten met een waardevol instellingsdiploma
alt_hier

KOSTEN

De opleiding is al te volgen vanaf € 3550,- wanneer u in bezit bent van een mbo-diploma
Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Waarom een opleiding hovenier op hbo-niveau volgen?


Hovenier zijn is een praktisch beroep waarbij u de meest uiteenlopende ontwerpen kan realiseren. Met deze opleiding op hbo-niveau geven we extra kennis om deze werkzaamheden naar een volgend niveau te brengen. Niet zomaar een tuin realiseren, maar in het ontwerp rekening houden met de omgeving waarin de tuin gerealiseerd wordt. U kunt na de opleiding o.a. antwoord geven op de volgende vragen:

 

  • Hoe past het tuinontwerp in de omgeving (stimuleert het de natuur)?
  • Hoe stimuleer ik op het gebied van ecologie de samenhang?
  • Op welke manier kan de werkvoorbereiding aangevangen worden?
  • Hoe ga ik om met complexere constructies in tuinen?
Opleiding opleiding

Een diploma op hbo-niveau


Hovenier zijn is een praktisch beroep en de standaard opleidingen worden hierdoor aangeboden op mbo-niveau. Deelnemers die een verbreding en verdieping willen van hun kennis, kunnen via het reguliere onderwijs eigenlijk alleen terecht bij opleidingen die zich voornamelijk richten op de groenvoorziening (landschap).

Binnen het particuliere segment (tuinen) is echter nog zoveel meer kennis te behalen en deze opleiding geeft u de mogelijkheid hiermee aan de slag te gaan. Hiermee kunt u alles uit het echte hoveniersvak halen. De opleiding wordt op hbo-niveau aangeboden en dit betekent dat u met grote zelfstandigheid aan de slag zult gaan.

 

hovenier
Studiegids
pijl

Download de studiegids

pijl

Download de studiegids

Hoe is de opleiding ingedeeld?


De opleiding wordt klassikaal aangeboden op vrijdagen en online zijn er diverse momenten waarop u persoonlijke begeleiding krijgt. De lessen worden niet wekelijks aangeboden, maar om de circa 3 weken. De opleidingsduur is afhankelijk van uw vooropleiding. Bent u reeds in bezit van een mbo-opleiding (niveau 3 of 4) richting hovenier dan kunt u de opleiding binnen 1 jaar afronden. Heeft u deze vooropleiding nog niet dan duurt de opleiding 2 jaar. 

In de studiegids van de opleiding staat meer informatie over wat wij van u verwachten en wat u van ons kunt verwachten. Op de laatste pagina heeft u de mogelijkheid om u vrijblijvend aan te melden. Wij sturen u dan uw persoonlijke opleidingsplan toe met daarin aangegeven hoe de opleiding er voor u uit komt te zien. Daarna heeft u de mogelijkheid om u definitief in te schrijven.

 

Opleiding opleiding Opleiding opleiding

Kosten opleiding


De opleiding hovenier wordt op hbo-niveau verzorgd en wordt aangeboden in 1 of 2 jaar. De duur van de opleiding is afhankelijk van uw instroomniveau. Bent u al in het bezit van een diploma hovenier (niveau 3 of 4) dan kunt u de opleiding in 1 jaar afronden. Heeft u deze vooropleiding niet dan  dat moet u uitgaan van een opleidingsduur van 2 jaar.

De kosten voor de opleiding hovenier op hbo-niveau bedragen € 3550,- voor de 1-jarige opleiding. Volgt u de opleiding in 2 jaar (geen relevante vooropleiding) dan bedragen de kosten € 4950,-. Bent u momenteel al als hovenier werkzaam bij een werkgever dan is de kans groot dat u subsidie voor deze opleiding kunt aanvragen via Colland. Lees de studiegids voor meer informatie.

 

Copyright Terra Trainingen 2022