Menu


Opleiding Teelt - Niveau 3

Veel werkenden hebben nog de wens een diploma te halen. Het felbegeerde papiertje is een bevestiging van alle kennis/vaardigheden die men heeft opgedaan in alle jaren. Helaas zijn de opleidingen die worden aangeboden vaak niet gericht op werkenden. U wordt gedwongen lessen te volgen, lessen worden gegeven op onlogische tijden en er wordt geen rekening gehouden met drukke periodes tijdens het werk. Wij zijn van mening dat u een erkende opleiding moet kunnen volgen waarbij rekening gehouden wordt met alle ervaringen die u tijdens uw werk al hebt opgedaan. U krijgt uitsluitend scholing op onderdelen waar kennis en/of vaardigheden nog ontbreken.

 

Niet opleiden omdat het moet, maar opleiden waarbij u zich bezighoudt met het uitbreiden van uw vakmanschap. Na de opleiding kunt u binnen het bedrijf makkelijker doorgroeien naar andere functies en bij het solliciteren heeft u een diploma dat al uw expertise toonbaar maakt. De opleiding wordt volledig voor u op maat gemaakt. Bekijk de brochure voor alle informatie. 

 

Cursus informatie:

Duur: 10 dagdelen
Prijs: € 1995.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief: Subsidie


Startdata

De opleiding heeft als doel u een brede basiskennis te geven van allerlei werkzaamheden die binnen de (glas)tuinbouw worden uitgevoerd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de richtlijnen die het Ministerie van Onderwijs heeft opgesteld. Ons streven hierbij is u de informatie (kennis/vaardigheden) aan te leren die u mist om het diploma te behalen. Hiermee wordt u niet verplicht lessen te volgen die onderwerpen behandelen waar u alle kennis al voor in huis heeft.

 

Het gericht aanbieden van informatie zorgt ervoor dat de opleiding sneller/efficiënter aangeboden kan worden dan de standaardopleidingen. Waar u voor de opleiding teelt normaal 3 jaar bezig bent, kunnen wij dezelfde opleiding in sommige gevallen al aanbieden binnen enkele maanden.

 

De opleiding teelt is voor iedereen toegankelijk vanaf een leeftijd van 23 jaar. Op basis van de ervaring van een deelnemer wordt er onderscheid gemaakt hoe de opleiding eruit zal zien. Deelnemers met minder dan 2 jaar werkervaring binnen de teelt zullen automatisch ingedeeld worden voor de volledige opleiding. Indien een deelnemer meer dan 2 jaar werkervaring heeft binnen de sector wordt er een intake afgenomen waarop een opleidingsadvies wordt afgegeven. 

 

Er zijn momenteel geen trainingen ingepland
Neemt u contact op voor meer informatie wanneer de training weer wordt ingepland via de open inschrijvingen of wat de mogelijkheden zijn voor u op locatie.


De opleiding teelt is door het Ministerie van Onderwijs erkend. Deelnemers die de opleiding succesvol afronden krijgen hiervoor een diploma op mbo niveau 3. Dit diploma staat gelijk aan de diploma’s die worden uitgegeven door andere onderwijsinstellingen (o.a. AOC’s).

 

Deelnemers krijgen daarnaast gedurende de opleiding de mogelijkheid specifieke licenties te behalen die bij de opleiding horen. Het gaat hierbij om de volgende licenties:

  • Gewasbescherming licentie A
  • Knaagdierbeheersing
  • Mollen en woelratten

 

De opleiding wordt als maatwerktraject aangeboden, waardoor deze verschillend kan zijn per deelnemer. De intake voor de start van de opleiding is hierbij belangrijk. Op basis van de intake wordt er een onderwijsprogramma gemaakt waarin staat welke lessen u geadviseerd wordt te volgen. Aan het eind van de opleiding doorloopt u dan alle examens. Ondanks dat u geen lessen heeft gevolgd voor een bepaald onderdeel van de opleiding wordt deze wel geëxamineerd. Op deze manier kunnen wij aantoonbaar maken dat u de kennis en vaardigheden zeker bezit. 

 

Gerelateerde cursussen