Kennisbank Kennisbank

Kennisbank


In de kennisbank van Terra Trainingen staan vele vragen en antwoorden over onderwerpen waar u mee te maken kunt krijgen. U kunt zoeken op thema, of in de zoekbalk het onderwerp invoeren waar u informatie over wenst. Vindt u via de kennisbank niet de informatie die u zoekt? Neem dan contact met ons op! We staan u graag te woord.

Kennisbank


Onderwerpen


Heeft u vragen? Stel ze hier!

img-fluid

Voorzichtige start met trainingenVanaf 17 maart hebben we onze cursuslocaties tijdelijk gesloten. Niet omdat dit een vereiste was vanuit de overheid, maar omdat we op dat moment vonden dat dit de beste en meest verantwoorde keuze was om de gezondheid en veiligheid van onze cursisten en docenten te waarborgen.

In de tussentijd hebben we gewerkt aan maatregelen om weer veilig bijeenkomsten te kunnen verzorgen. Vanaf mei zullen mondjesmaat trainingen weer klassikaal verzorgd worden, indien deze cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering van organisaties. Het gaat hierbij vaak niet om verlengingen van certificaten of licenties, maar om de scholing van nieuwe werknemers.

Trainingen en opleidingen

In onderstaand overzicht een opsomming van trainingen die momenteel weer verzorgd kunnen worden. Let op! Voor alle geldt dat de trainingen noodzakelijk moeten zijn voor de continuering van de bedrijfsvoering. 

 • Spuitlicentie uitvoeren (1)
 • Spuitlicentie bedrijfsvoeren (2)
 • Knaagdierbeheersing (KBA)
 • Arbo-trainingen (heftruck, bosmaaier, kettingzaag, BHV, e.d.)
 • Wet natuurbescherming
 • VCA
 • Veilig werken langs de weg
 • Hoogwerker

Voor de volgende trainingen is het nog niet mogelijk om een bijeenkomst te volgen:

 • Verlengen spuitlicentie
 • Verlengen knaagdierbeheersing (KBA)
 • Trainingen t.b.v. persoonlijke ontwikkeling

Wanneer is een training noodzakelijk?

De huidige maatregelen kennen een verbod om bijeenkomsten te organiseren. Hierbij wordt een uitzondering gemaakt voor bijeenkomsten die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering van organisaties. Wanneer dit het geval is, is moeilijk in algemene zin te beantwoorden. Wel hebben we een aantal voorbeelden die u kunt gebruiken als richtlijn.

Spuitlicentie
Uw medewerker met spuitlicentie neemt ontslag en er is niemand meer om de bestrijdingen uit te voeren. Het volgen van een training kan in dit geval zeker noodzakelijk zijn. Zitten er meerdere werknemers op kantoor met een spuitlicentie en er is weinig werk dan is het niet noodzakelijk om een nieuwe medewerker op te leiden. Is dit werk op kantoor echter ook cruciaal en kan het niet wachten of overgenomen worden, dan kan het wel weer noodzakelijk zijn.

Heftruck
Er is veel extra werk door het thuiswerken (bijvoorbeeld in de logistiek) en er zijn te weinig gecertificeerde heftruckchauffeurs voor het werk. Het verzorgen van een training voor nieuwe werknemers kan dan zeker gekwalificeerd worden als noodzakelijk. Zijn er voldoende heftruckchauffeurs die nu ander werk doen dan kan er geschoven worden in de taken van werknemers. Het hoeft dan niet meer noodzakelijk te zijn.

Advies

Het is helaas niet mogelijk om één standaard advies te geven wat wel/niet mogelijk is. Wel kunt u ons altijd contacten via 085-7440505 om uw situatie te bespreken. 

 

Heeft u vragen? Stel ze hier!

Copyright Terra Trainingen 2020