Over ons


Wij, Terra trainingen, zijn een opleidingsinstituut dat wil bijdragen aan een groene wereld en waarbij aandacht voor mens en natuur centraal staat. We geloven dat de impact groter is dan onze organisatie. Door de focus te leggen op het toekomstbestendiger maken van organisaties en haar medewerkers, bereiken we maximaal resultaat.

Als opleidingsinstituut bieden we een uitgebreid aanbod aan cursussen, trainingen en mbo-opleidingen gericht op de sector groen. Het onderwijs sluit goed aan bij de ervaringen van uitvoerende medewerkers, voormannen en teamleiders. De werkzaamheden in de praktijk staan hierbij altijd centraal en maakt het onderwijs leerzamer dan wanneer wordt gewerkt met een theoretische benadering.

Niet opleiden omdat het moet, maar opleiden om iemand verder te brengen.

 

Ons werkveld


Bij het bekijken van alle klanten waarvoor wij opleidingen hebben mogen verzorgen, hebben ze allemaal één ding gemeen: het zijn doeners! De praktische inslag voert dan ook de boventoon. Het laten ervaren, voelen en soms een fout maken onder begeleiding, is hierbij belangrijk. Deze manier van opleiden is de afgelopen jaren een enorm succes gebleken en hier gaan wij vooral mee door.

Werknemers leren de dagelijkse werkzaamheden op een goede en veilige manier uit te voeren. Dat er situaties zijn waarbij afgeweken moet worden van ‘het boekje’ hoort hierbij. In deze situaties moet de werknemer de meest veilige keuze kunnen maken, zonder hierbij de volledige arbeidsproductiviteit weg te nemen.

Ons team


Terra trainingen bestaat uit een klein team van trouwe werknemers. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van veel zelfstandigen. Deze zelfstandigen hebben naast ruime vakkennis ook voldoende kennis in het overbrengen van deze informatie.

Afgelopen jaren is naast Terra trainingen een dochteronderneming ontstaan die zich richt op het verzorgen van (erkende) opleidingen. Terra opleidingen kent een BTW-vrijgesteld opleidingsaanbod en spitst zich uitsluitend op deze activiteiten. Beide organisaties zorgen hiermee voor een ruim aanbod van cursussen en opleidingen binnen de groene en agrarische sectoren.

Copyright Terra Trainingen 2023