Menu


Cursus mollen en woelratten

Mollen en woelratten kunnen een groot probleem veroorzaken in tuinen, parken, teelt- en natuurgebieden en zijn vaak een terugkomend probleem. Een chemische bestrijding is de meest effectieve manier om het probleem te verhelpen of drastisch te verminderen. Bij het gebruik van fosforwaterstof tabletten dient zorgvuldig omgegaan te worden om nadelige effecten voor milieu en mens te minimaliseren. Professionele gebruikers dienen hierom in bezit te zijn van de licentie 4: mollen en woelratten (MW).

 

 

 

Cursus informatie:

Duur: 3 dagdelen
Prijs: € 345.00

Inclusief: Examen
Exclusief:


Startdata

Het doel van de cursus mollen en woelratten is het aanleren van een effectieve bestrijding op een verantwoorden manier. Er wordt ingegaan op de leefwijze van mollen en woelratten en de wijze waarop bestrijdingen uitgevoerd kunnen worden. Deelnemers krijgen scholing over alternatieve (niet-chemische) bestrijdingsmethodes en, wanneer deze niet effectief blijken, de toepassing van fosforwaterstof tabletten. Deelnemer is na de training in staat om:

 

  • De aanwezigheid van dieren te herkennen
  • Niet-chemische bestrijdingsmethodes toe te passen
  • Veilig en verantwoord met fosforwaterstof tabletten om te gaan
  • Persoonlijke veiligheid te waarborgen

 

De licentie mollen en woelratten wordt niet sectorspecifiek aangeboden. Het is hierdoor mogelijk om voor iedereen deel te nemen aan de cursus. Het is deelnemer toegestaan om na het behalen van het examen fosforwaterstof tabletten te gebruiken bij de bestrijding van mollen en woelratten.

De ervaring leert wel dat veel deelnemers die de cursus volgen afkomstig zijn van sectoren met veel grasland en/of oogsten die door betreffende dieren worden aangetast.

 

Datum Locatie Tijd Kosten Inschrijven
06-02-2020

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

06-02-2020 - 06-02-2020 - 07-02-2020

09:00-15:30 € 355.00 incl. lunch Inschrijven
13-07-2020

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

13-07-2020 - 13-07-2020 - 14-07-2020

09:00-15:30 € 355.00 incl. lunch Inschrijven

Deelnemers dienen na de cursus mollen en woelratten het erkende examen af te leggen. Dit examen staat onder toezicht van de onderwijsinspectie en is onderdeel van een erkende mbo-opleiding. Deelnemers die het examen met voldoende resultaat hebben behaald worden afgemeld bij Bureau erkenningen en ontvangen hiervoor een aparte licentie thuis.

 

De licentie MW is 5 jaar geldig. Binnen deze 5 jaar dient de licentiehouder minimaal één kennisbijeenkomsten Mollen en woelratten te volgen. Voor de licentiehouder geldt een aanwezigheidsplicht van 3 uur. Op basis van de aanwezigheid worden de deelnemers afgemeld bij Bureau erkenningen en krijgt men een nieuwe licentie wanneer deze verloopt.

 

De cursus mollen en woelratten wordt aangeboden in drie dagdelen van ieder 3 klokuren les. De eerste lesdag doorloopt de deelnemer het lesmateriaal. De training wordt volledig in de theorie gegeven, maar waar mogelijk worden praktijkelementen buiten het klaslokaal behandeld. Het derde dagdeel doorlopen de deelnemers het examen.

 

Het examen bestaat uit een twee onderdelen (theorie en praktijk) en worden aansluitend afgenomen. 

 

Gerelateerde cursussen