Menu


Cursus bosmaaier

De bosmaaier is een onmisbaar hulpmiddel om kleine oppervlakten of randen te maaien wanneer de maaiperiode weer is aangebroken. Onzorgvuldig gebruik kan ernstig letsel veroorzaken. Maaiers met een benzine- of elektrische motor veroorzaken ongeveer 87 procent van de ‘maaiongevallen’. Denk aan een opspattende steen, verkeerde gebruikshouding van de maaier of oogletsel door onzorgvuldig gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

  
Om te zorgen dat de veiligheid gewaarborgd blijft dienen werknemers regelmatig een bosmaaiercursus te volgen. Terra trainingen biedt jaarlijks verschillende cursussen op diverse locaties in Nederland. Tijdens deze trainingen leert u de bosmaaier op een veilige en ergonomisch verantwoorde wijze te gebruiken. De cursus bosmaaier is zowel incompany als via de open inschrijvingen te volgen.

 

Cursus informatie:

Duur: 2 dagdelen
Prijs: € 195.00 excl. BTW

Inclusief:
Exclusief:


Startdata

Het doel van de cursus bosmaaier is de kennis en vaardigheidsniveau van deelnemers, die beroepsmatig met de bosmaaier werken, te vergroten. De bosmaaier wordt vaak gebruikt in de groenvoorziening, waardoor het wellicht één van de machines is waarmee het meeste schade wordt verricht.

 

Het volgen van deze bosmaaiercursus zorgt ervoor dat u de vakkennis en veiligheidsbesef heeft om op een verantwoorde manier hiermee om te gaan. Na het volgen van de training voldoet u direct ook aan uw scholingsverplichting dat vermeld staat in de Arbowetgeving.

De bosmaaier wordt veel gebruikt binnen de groenvoorziening en de cursus richt zich dan ook voornamelijk op deze sector. Tijdens de training wordt gevraagd van deelnemers om hun eigen machine en PBM's mee te nemen, zodat deze beoordeeld kunnen worden.

 

De training is toegankelijk voor beginners en ervaren deelnemers. Afhankelijk van de groep zullen de oefeningen tijdens de cursus in moeilijkheidsgraad verschillen. Daarnaast zal de trainer altijd inspelen op de werkzaamheden die door de deelnemers worden uitgevoerd en de praktijksituatie hierbij zo goed mogelijk proberen te evenaren.

Datum Locatie Tijd Kosten Inschrijven
26-09-2019

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

26-09-2019 - 26-09-2019

09:00-15:30 € 205.00 incl. lunch Inschrijven
31-10-2019

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

31-10-2019 - 31-10-2019

09:00-15:30 € 205.00 incl. lunch Inschrijven
12-11-2019

Data:

Middelharnis

12-11-2019 - 12-11-2019

09:00-15:30 € 210.00 incl. lunch Inschrijven
10-12-2019

Data:

Hazerswoude-Rijndijk

10-12-2019 - 10-12-2019

09:00-15:30 € 205.00 incl. lunch Inschrijven
Bekijk alle dataDeelnemers ontvangen na het goed afronden van de cursus bosmaaier een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 5 jaar, waarna het advies is om deze weer te verlengen. Gedurende de geldigheidsduur van het certificaat garandeert Terra trainingen het kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer en voldoet u aan eventuele wettelijke verplichtingen.

 

Naast het verstrekken van het certificaat aan de deelnemer zullen de cursusgegevens gedurende een periode van 10 jaar worden bewaard. Dit maakt het mogelijk om bij verlies van certificaat en/of discussie over de scholingsverplichting bewijsstukken aan u te overhandigen.

De cursus bosmaaier wordt aangeboden in één lesdag. Het eerste deel van de training wordt besteed aan de theorie, waarbij de technische werking van de bosmaaier wordt besproken. Deelnemers gaan dan na de lunch de praktijk in om onder begeleiding van de docent te werken met de bosmaaier.

 

Ochtend                                                                              Middag
- De bosmaaier                                                                   - Werkhouding
- Onderhoud                                                                       - Demontage en montage van de bosmaaier
- Gebruik PBM's                 

 

Let op! De cursus bosmaaier wordt door meerdere docenten verzorgd waardoor de opbouw kan verschillen van hierboven. Deze omschrijving is puur ter indicatie.

Gerelateerde cursussen

Deelnemer waarderingen

8.6

Ik heb uitstekende ervaringen met Terra Trainingen. Ze zorgen voor zeer bekwamen mensen die onze medewerkers trainen.Houden tijdens de trainingen veel contact en zorgen voor herhalingstrainingen.

Haeghe Groep,Den Haag