Icoon Omgevingswet voor beleidsmakers

Omgevingswet voor beleidsmakers


In de cursus Omgevingswet voor beleidsmakers word jij geïnformeerd over de hoofdlijnen van de Omgevingswet. Er is ruimte voor de systematiek van het stelsel en de veranderingen ten opzichte van de huidige wetgeving. Ook komt het Omgevingsloket en het digitale stelsel DSO aan bod. Hiernaast wordt specifiek ingegaan op het integrale werken en opnemen van beleidskeuzes binnen de Omgevingswet. Welke veranderingen in bestuurlijke afwegingsruimte en bevoegdheden brengt de Omgevingswet met zich mee? 

Daarnaast is er aandacht voor de maatschappelijke opgaven en beleidsprogramma’s zoals bijvoorbeeld de Regionale Energie Strategie (RES) op een slimme manier opgenomen in de Omgevingswet. En wie gaan we erbij betrekken? En op welke manier gaan we dit praktisch organiseren en in de planning zetten.  

De cursus Omgevingswet voor beleidsmakers neemt één lesdag in beslag en wordt verzorgd door één van onze specialisten in de Omgevingswet. Je hebt na de lesdag een duidelijker beeld wat voor impact de Omgevingswet zal hebben op jouw werkzaamheden als beleidsmaker. 

 

Cursusinformatie


Duur: 1 lesdag

Kosten: € 295,-
Bijzonderheden:

Deelnemer moet in een functie werkzaam zijn waar hij invloed heeft op het beleid van de organisatie. Tijdens de training wordt de meer juridische kant van de omgevingswet behandeld en hoe dit verwerkt moet gaan worden.

Certificering


Deelnemer ontvangt na afronding een persoonsgebonden certificaat van de cursus.

Interesse in deze cursus? Neem contact met ons op!


Contactformulier

Copyright Terra Trainingen 2023