Basiscursus plantenkennis


Ontdek de wereld van planten met Terra trainingen: dé cursus plantenkennis voor de groensector.

Ben je nieuw in de groene sector of merk je dat jouw plantenkennis een boost kan gebruiken? Terra trainingen introduceert een cursus plantenkennis speciaal ontworpen voor hoveniers en andere groenliefhebbers. Met deze cursus plantenkennis richten we ons speciaal op wat je moet weten als hovenier. We behandelen geen honderden soorten, maar richten ons op de meest voorkomende soorten/families en hun kenmerken.

Wat maakt onze plantenkenniscursus uniek?

Wij geloven in leren door te doen. Daarom staat echt plantmateriaal centraal in onze training, die wordt verzorgd door ervaren docenten. Naast traditionele leermethodes, duiken we ook in de wereld van plantenherkenningsapps. Je leert de voor- en nadelen kennen, maar het belangrijkste is dat we je leren kijken. Door het identificeren van kenmerkende eigenschappen van planten, leer je snel en accuraat plantnamen te herkennen en te benoemen.

Cursusaanbod: zomer- en winterkenmerken

Planten tonen verschillende gezichten afhankelijk van het seizoen. Daarom bieden we twee aparte trainingen aan die zich richten op de unieke kenmerken van planten in de zomer en de winter. Je kiest zelf of je één of allebei de modules volgt. De volgorde maakt niet uit.

  • Winterkenmerken cursus: 2 dagen, beschikbaar van 1 november tot 15 februari.
  • Zomerkenmerken cursus: 2 dagen, beschikbaar van 15 mei tot 1 oktober.

Maatwerk trainingen

Wil je de plantenkennis van jouw team vergroten? Wil je de focus op een bepaald sortiment? Of wil je dieper ingaan op een specifieke plantengroep of -familie? Wij bieden ook maatwerktrainingen aan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verdiep je plantenkennis verder

Is jouw plantenkennis in orde, maar wil je jouw kennis verdiepen over het gebruik en de toepassing van planten? Dan is onze vervolgcursus Toegepaste beplantingsleer echt iets voor jou!

 

Cursusinformatie


Duur: 4 dagdelen / 2 lesdagen

Kosten: € 425,-


Doelgroep:

Deelnemers die geen tot weinig kennis van plantmateriaal. Het gaat hierbij om namen, eigenschappen, etc.


Certificering


Na afloop ontvang je een certificaat Plantenkennis. Het certificaat is onbeperkt geldig en wordt daarom zonder einddatum verstrekt.

Data & locatiesStart: 19-11-2024
Tijd: 09:00 - 15:30
Klik voor vervolgdata
Hazerswoude-Rijndijk
€ 425,00

Copyright Terra Trainingen 2024