Menu

Gewasbescherming, heeft u de juiste licentie?

Binnen de gewasbescherming kennen we grofweg drie licenties. De spuitlicentie uitvoeren is hiervan veruit de bekendste, maar heeft u hieraan voldoende? Moet u niet in bezit zijn van de licentie bedrijfsvoeren?

De gewasbescherming is onderverdeeld in de volgende licenties:

  • Spuitlicentie uitvoeren (1)
  • Spuitlicentie bedrijfsvoeren (2)
  • Spuitlicentie distribueren (3)

Hierbij zijn licentie 1 en 2 de meest voorkomende, aangezien licentie 3 uitsluitend noodzakelijk is voor beheerders van verkooppunten. Daarnaast zijn er een licentie MW en aantekeningen KBA te behalen.

Welke spuitlicentie heeft u nodig?

Afhankelijk van uw werkzaamheden en functie binnen een organisatie bent u bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verplicht om in het bezit te zijn van een licentie. Om te bepalen welke licentie u nodig heeft, is er onder leiding van Bureau erkenningen, een beslissingsboom ontwikkeld die u hierbij ondersteunt.

 

De licenties binnen de gewasbescherming zijn een gestapeld geheel. Dit betekent dat u de spuitlicentie 2 pas kunt behalen wanneer u reeds in bezit bent van licentie 1. De uitzondering hierop is wanneer u alleen verantwoordelijk bent voor transport en opslag van gewasbeschermingsmiddelen en geen adviserende rol heeft.

Heeft u vragen over welke licentie u dient te behalen dan kunt u altijd contact opnemen met ons hoofdkantoor via 085-7440505.